Съединението арбутин, което се съдържа в повечето сортове круши, представлява естествен антисептик и антибиотик.
Диетолози изтъкват, че по отношение на наличието на ценни микроелементи и хранителни вещества крушата решително оглавява класациите в сравнение с други плодове.
Ако сравним крушата с основната ѝ "конкурентка" - ябълката - трябва да отбележим, че крушите съдържат много повече магнезий, калций, фосфор и цинк. Съдържанието на желязо, мед и манган и в двата плода е идентично.Крушата изобилства на витамини А, всички от групата B, C, E, PP, K. Това прави плодът укрепващ здравето и безценен за подобряване на състоянието на кожата.
Крушата съдържа и много органични киселини, фибри и ензими, които осигуряват жизнеността на тялото ни, информира БГНЕС.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: