Силно горещият чай може да провокира появата на рак

Това заяви ендокринологът Зухра Павлова в своя Instagram профил

03.10.2020 | 15:33 Редактор:
Силно горещият чай може да провокира появата на рак
Силно горещият чай може да провокира появата на рак

Чаят може да провокира появата на рак. Това заяви ендокринологът Зухра Павлова в своя Instagram профил.

Експертът изрази мнение, че ракът на хранопровода е "национална болест" на народите, които пият големи количества топли напитки. И така, горещият чай изгаря гърлото, което може да доведе до дегенерация на лигавиците.

Павлова се позова на изследване на учени, които в продължение на 10 г. проследяват група хора в североизточната част на Иран. През този период рак на хранопровода е открит при 328 души, като в 90% от случаите се разболяват тези, които пият най-малко 700 милилитра много горещ чай на ден.

Според ендокринолога идеалната температура на тази напитка е 60 градуса.

"При нея чаят е горещ, но не пари. Как можете да разберете дали температурата е правилна? Уви, нямам по-мъдър съвет, освен да опитате водата с пръст. Ако можете да я понесете, можете да пиете", каза тя.

Най-добре е да пиете чай един час след хранене, информира БГНЕС.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК