На днешния ден отбелязваме професионалния празник на готвачите.
Казват, че в трудните моменти човек започва отначало. И дори и пътят да е мъглив и неясен, той не свършва. Такава е и историята на Александър Борисов. Като студент той заминава на бригада в САЩ. Животът в чужбина далеч не е лесен и трябва бързо да започне работа, дори и да не е тази, за която е мечтал. Така се озовава в ресторант за бързо хранене.
Александър стъпва в кухнята за първи път на 22 години. А една малка безобидна лъжа изиграва важна роля по пътя му.
Малко по малко младото момче започва да се влюбва в професията. Пътят му минава през Мериленд, Аляска и Португалия.
През цялото време обаче е решен, че ще се върне обратно в България.
Днес Александър е на 27 години и вече е главен готвач.
Авантюристичният си дух той пресъздава в ястията, които готви. Стилът му е повлиян от азиатската и американската кухня. Без да издава тайната рецепта, Александър сподели как един хот дог може да бъде изискан.
Днес Александър мечтае да има собствен ресторант, защото професията му се е превърнала в начин на живот.
Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК