Редовната консумация на сини сливи спомага за укрепването на костите и белите дробове. Те помагат при анемия, вкусни са и можем да ги хапваме през цялата година. Има редица причини да ги направим част от нашата здравословна диета.
Сушени или пресни плодовете им съдържат желязо, дават ни енергия, без да предизвикват пикове в нивата на кръвната захар. Подпомагат и отслабването, като правят храносмилателна система здрава.
Имат и високо съдържание на калий. Калият е много важен минерал. Той е електролит, участващ в редица метаболитни процеси в организма. Важен е за доброто храносмилане, елиминирането на излишните течности, регулирането на сърдечния ритъм, нервните и мускулните импулси и кръвното налягане. Тялото ни не синтезира калий, затова трябва да си го набавяме чрез храната.
Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК