Японските ресторанти и барове започнаха да отварят врати след постепенното разхлабване на ограничителните мерки срещу новия коронавирус, но търсят най-добрите начини за гарантиране на безопасността на клиентите си, пише Ройтерс.
Традиционен японски бар в токийския квартал Шинджуко е монтирал апарат, който пръска влизащите в заведението посетители с хипохлориста киселина, която е слаба, действаща като дезинфектант, съобщава Монитор.
Клиентите се посрещат в заведението дистанционно чрез монитор и получават инструкции да дезинфекцират ръцете си и да измерят телесната си температура с термометър, предоставен от заведението. След това те пристъпват към апарата, който прилича на скенерите по летищата, и биват обливани от фина мъгла от дезинфектант в продължение на тридесет секунди.
След тези първоначални мерки, клиентите получават карта на заведението, която ги упътва как да стигнат до масата си. Поръчките се правят чрез приложения от смартфоните. В нито един момент от пребиваването си в заведението клиентите нямат контакт на живо с представител на персонала.
Апаратът за дезинфекция струва малко над 6000 долара и вече е монтиран и в заведение в Осака.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК