fallback

Плажът и морето не крият риск от заразяване с коронавирус

Това е мнението на експертите Адамантиа Ефстратиу и Раня Зораки

09.05.2020 | 10:32 Автор: Наталия Тотева

Да се лежи на пясъка тази година е точно толкова безопасно, колкото беше и миналата година, посочи професорът по морска микробиология Адамантиа Ефстратиу за гръцката агенция "Практорио фм".

При плуване в морето важат същите правила, както за всяко място на открито. Хората трябва да внимават, ако някой кашля, да стоят на разстояние поне метър и половина.

Няма как да се заразим с коронавирус от самата морска вода. Относно плажа, поради слънчевата светлина и високите температури вирусът не може да оцелее, дори и да го има в пясъка.

Все пак е добре, когато сме да плажа да спазваме известна дистанция, коментира преподавателят по океанография Раня Зораки.

Хората просто трябва да спазват правилото да стоят на определената дистанция един от друг. Препоръчва се на плажовете с шезлонги да се осигури най-малко 5 кв. метра площ за всеки турист.

Що се отнася до идеята между шезлонгите да се поставят прегради от плексиглас като средство за защита Зораки смята, че тази идея може да бъде опасна, особено за малките деца, предаде БГНЕС.

Снимка: Pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback