„Народ, който пие ракия и яде чесън, не може да бъде заличен“, „Цената на чесъна се вдигна“, „Народът го удари на чесън заради COVID-19“. Тези заглавия циркулират в интернет пространството от няколко дни. След като случаите на заразени с коронавирус се увеличиха, българите прибегнаха към народната медицина, за да се справят с вирусите и подсилят имунната си система. Яденето на чесън е едно от нещата, които мнозина правят, за да гонят надалеч бацилите по време на грипния сезон. Чесънът съдържа едни от най-важните микроелементи, от които се нуждаете в момента, предаде tialoto.bg.
По думите на специалиста, яденето на чесън не само предпазва от разболяване, но има своите ползи и за кожата – придава ѝ блясък, помага за заздравяването на рани и други. За да е по-полезен обаче, трябва да се консумира пресен. Според експертите 2-3 скилидки на ден облекчават запушения нос и подсилват имунитета, който е атакуван от патогени.
Според д-р Шикха Шарма, основател на „Nutrihealth“, чесънът помага на организма да пребори инфекциите. Неслучайно в миналото, когато хората са яли най-различно животинско месо, са го приемали и него, за да не се разболеят. По данни на проучване от 2019 г., добавянето на чесън в менюто намалява броя на настинките с 63% в сравнение с плацебо. За да не загуби свойствата си, добре е чесънът да се яде суров.Цялата статия четете в сайта на Tialoto.bg
Снимка: Bloomberg
В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК