Заради пандемията от коронавирус и пролетната умора, всички опитват да повишат имунитета си. Това може да стане с качествен сън, физическа активност и прием на полезна храна. Някои хранителни продукти и напитки обаче свалят имунитета ни.
Храните, богати на захар трябва да се избягват. Сладкото причинява възпаления и е доказано, че понижава имунитета, като отслабва белите кръвни клетки, съобщават от "MSN". А белите кръвни клетки се борят с инфекциите, съобщава teenproblem.net.
Хляба трябва да избягват най-вече чувствителните към глутена. Дори и съвсем лека чувствителност към глутен, може да предизвика възпаления, след прием на пшеница, показват проучвания.
Алкохолните напитки дехидратират тялото, особено тези с по-високо съдържание на алкохол. Те свалят имунитета и организмът се възстановява по-бавно, ако болният пие.В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи
Снимка: Bloomberg
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК