fallback

Посрещаме Международния ден на театъра пред екраните

Наградите "Икар" са отложени за неопределено време

27.03.2020 | 18:35 Автор: Наталия Тотева

На 27 март светът отбелязва Международния ден на театъра. Днес, в разгара на пандемията от Ковид-19, залите за първи път ще останат празни, след като властите в Европа и в САЩ забраниха събирането на хора.

Мерките бяха въведени в опит за ограничаване разпространението на заразата. 

В България е отложена за неопределено време традиционната за този ден церемония по връчване на наградите "Икар".

Въпреки ограниченията, почитателите на театъра ще имат възможност да отбележат празника, като гледат любимите си актьори и представления пред екраните на своите компютри.

Мариус Куркински ще представи стотното издание на един от най-добрите си моноспектакли. "Черното пиле" включва три разказа на Николай Хайтов.

"Третият разказ, на който е посветен спектакълът, е за народ, общност по време на криза. В "Черното пиле" се показва точно как хората се обединяват в скръбта си", каза той за Bulgaria ON AIR.

И Театър "София" ще зарадва любителите на класиката с представлението "Парижката Света Богородица". Зрителите ще могат да гледат постановката безплатно.

Хората на изкуството признават, че предстоят тежки месеци за нашия театър, но и се надяват, че ще стъпим на сцената отново след положителна метаморфоза.

Снимки: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback