В навечерието на Никулден в София откриха изложение, озаглавено "Обичам българската риба".
На щандовете освен шаран, се предлагат и най-различни черноморски риби. А за да сме сигурни, че рибата е прясна, окото ѝ трябва да е бистро, хрилете да са ярко червени и самата тя да изглежда лъскава и свежа.
До 6 декември всеки ден на изложението ще има и по една кулинарна демонстрация и състезание след нея.Шаранът е най-предпочитан от софиянци. Цената му на изложението е 9 лева и 90 стотинки.
Приготвянето на шарана зависи от вкусовете и предпочитанията, а готвачи споделят, че оризът е най-добрата добавка към шарана, защото поема излишната мазнина на рибата и така ястието се получва леко.
Освен традиционната риба за Никулден хората си купуват и чернокоп, сафрид и барбун.
Репортаж на Боряна Благоева.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК