Биохраните станаха модерни. Вече редица големи компании започнаха да произвеждат биопродукти, защото сякаш в този сектор има повече пари. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Елисавета Класанова, управител на ресторант.
"Когато се сложи етикет "био", сякаш е нормално това да вдигне цената. Хората в България остават с усещането, че "био" e нещо много скъпо и че е за хора с добри финансови възможности. Това не би трябвало да е така", посочи Класанова.
Според нея на първо място би трябвало България, като производител на земеделски продукти, да има много повече биопродукция. От друга страна, Елисавета Класанова предупреждава, че регулациите спъват развитието на бизнеса с биохрани.
"Би трябвало Министерството на земеделието да предприеме политика за развитие на биоземеделието, за да може цените да са нормални", добави тя и уточни, че е много трудно в един ресторант всичко да бъде биологично.
"Това означава, че ресторантът трябва да работи предимно с вносни суровини, защото има много малко български производители на суровини, които са сертифицирани", каза Класанова.
По думите ѝ България не спонсорира биопроизводството и фирмите не могат да излязат на външни пазари.
Снимка: Pixabay
Вижте целия разговор на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.
Харесайте страница ни във Facebook ТУК