fallback

Карен Далакян е истинския Доктор Дулитъл

Руският ветеринар е посветил живота си на животните

27.10.2019 | 23:27 Автор: Стефанка Митева

Карен Далакян е ветеринар от повече от 30 години. В момента живее в Челябинск, но получава покани да се премести в Москва, Гърция или Америка. Причината – Далакян има способността и желанието да работи с всяко едно животно на планетата.

Много хора го наричат "Истинският д-р Дулитъл", тъй като той сякаш се разбира с животинския свят. Името му става известно по цял свят, когато решава да приютява ранени и болни животни, пише tialoto.bg.

Историята му с животните започва много преди известността. Далакян е роден в Ереван, но се мести да учи във Вологда. След това избира да заживее за кратко в Челябинск, но толкова му харесва, че решава да се установи там. Работи за частни ветеринарни клиники, но разбира, че те се целят само към финансова печалба, затова се оттегля от тях.

Създава собствена компания, чиято цел е да се грижи за животните, а не да търси единствено печалба. Първият му необичаен пациент е леопардче с името Гарик. Бебето е докарано от зоологическата градина в Казан и е страдало от парализа. Причината – неправилно хранене, вследствие на което в организма на Гарик са постъпили твърде много протеини.

Ветеринарят създава и пансион, в който да бъдат обгрижвани животни, които са жертва на недобро отношение. Освен това, той и екипът му организират лекции, семинари, изложби и срещи с хора, за да им разяснят как да се грижат за своите домашни любимци.

„Искам да живея в свят, в който да не виждам пострадали животни“, казва Карен Далакян.    Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback