Червеното месо не е толкова вредно, колкото се предполагаше. Това сочат резултатите на комисия от изследователи от седем държави. Редица лекари препоръчват консумацията на червено месо да бъде ограничена като мярка предпазваща от рак и проблеми със сърцето.
Според резултатите от анализа обаче рисковете от консумация на червени меса са ниски. Брадли Джонсън от Канадския университет доцент в университета в Далхоузи в Канада, който ръководи прегледа, твърди, че изследването показва, че няма сигурност, че яденето на червено или преработено месо причинява рак, диабет или сърдечни заболявания.
Снимка: Pixabay
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Останете информирани с Bulgaria ON AIR и в канала ни в Google News Showcase.
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
Тагове: