fallback

Как да се преборим със страха от летене?

Британска авиокомпания има решение за всички, които смятат, че самолетът е нещо опасно

06.07.2019 | 18:23 Автор: Зорница Костадинова

Доста хора имат страх от летене и ако вие сте един от тях, качването на самолет може да предизвика паника у вас. Със сигурност гледате времето, за да се уверите, че няма да има бури, облаци или мъгли, които да попречат на пилота да ви закара безпроблемно до дестинацията ви.

Британска авиокомпания има решение за всички, които смятат, че самолетът е нещо опасно. Тя проведе курс, в който обяснява на хората какво да направят, за да се справят със страха си. Един от лекторите е пилотът Стив Олрайт, който заедно с екипа си прекарват цял ден със "страхливците" и ги учат на неща, свързани с летенето. От това как работи самолетът до какво се прави по време на турбуленция.  

След края на курса всички в залата, които са били около 100, са се качили на полет до Борнемут, за да приложат всичко научено. Един от тях е репортерът на Independent Зоуи Галолей, която също е една от тези, за които летенето е свързано с паника. Тя препоръчва няколко неща на онези от вас, които се чувстват по същия начин.

Научете как работи самолетът

Един от основните фактори, които причиняват страх у хората при летене, е това, че те не знаят как точно самолетът се задържа във въздуха. Но точно както подводницата трябва да е под водата, а колата трябва да се движи по пътя, небето е естествената среда на самолета. Там машината се чувства в свои води и всичко, което се случва е проста физика. 

Другите съвети четете в Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback