Хиперколата на Toyota ще струва 1 млн. долара

Автомобилът на японския производител ще разполага с 1 000 конски сили

15.06.2019 | 11:58 Редактор: Бойко Димитров
Хиперколата на Toyota ще струва 1 млн. долара

Първата хиперкола на спортното подразделение Тойота GR ще получи мощност от близо 1000 конски сили и ще струва над 1 млн. долара. Това съобщи изданието Motor1, цитирано от automedia.bg.

Концептуалната версия на автомобила, разработена от екип на отдела Toyota GR Super Sport, вече бе показана, а сега инженерите на японския производител се готвят да покажат и серийният вариант. Все още не е ясно как ще се казва бъдещият модел, но в Toyota вече имат готови варианти.

Хиперколата ще се появи и в състезателен вариант, който догодина ще дебютира в световните серии за издръжливост (WEC). Премиерата на "пътническата" версия също ще е свързана с този шампионат, тъй като нейната премиера е планирана за легендарното състезание "24 часа на Льо Ман" през 2020 г.

Състезателният вариант на машината ще развива максимална мощност от 750 к.с. Според запознати, електрическите мотори ще доставят максимум 270 коня, като те ще задвижват предната ос, а двигателят с вътрешно горене - задната. Така хиперколата ще получи задвижване на четирите колела.

В концептуалната версия на хиперколата инженерите на GR Super Sport използват бензинов 2,4-литров V6 двигател туин-турбо и два електромотора. Съвкупната мощност на системата е 986 к.с., като тя се съчетава с активна аеродинамика. 

Снимка: Toyota

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК