Bentley представя най-скъпия си автомобил - 1 млн. паунда

С тази кола брандът се връща към корените си

01.06.2019 | 10:20 Редактор: Зорница Костадинова
Bentley представя най-скъпия си автомобил - 1 млн. паунда

Компанията Bentley ще представи до края на годината нов автомобил, който ще бъде най-скъпият в историята на британската марка. Неговият тираж ще бъде 10 бройки, а под капака му ще бъде поставен обикновен бензинов двигател, съобщава Autocar.

В разработката на автомобила участва и ателието Mulliner, а представянето му ще е в края на 2019 г., тъй като преди това Bentley ще покаже новото поколение на седана си "Flying Spur", както и концептуален седан, посветен на 100-годишнината на британския автомобилен производител.

Засега не се съобщава дали това ще е напълно нов модел или версия на някой от съществуващите. Според главния дизайнер на Bentley - Стефан Зилаф, автомобилът ще бъде много по-луксозен от стандартните коли на марката. А цената му ще превиши 1 млн. паунда (1,26 млн. щатски долара).

Знае се още, че най-скъпото Bentley в историята ще получи стандартен бензинов двигател, а не хибриден агрегат, каквато е практиката напоследък. Идеята е, че с тази машина британският бранд се връща към корените си.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК