fallback

Млад русенец плува в подкрепа на деца с увреждания

Намерението му е да преплува 30 български езера

17.05.2019 | 22:12 Автор: Юлия Христова

Млад русенец с нова благотворителна инициатива. 24-годишният Теодор Цветков, който в последните две години плува в подкрепа на деца с увреждания, този път е решил да подаде ръка на фондацията "Една от 8" за подпомагане на жени, болни от рак на гърдата. Намерението му е да набере средства, като преплува за около месец 30 български езера.

За Теодор Цветков и неговия брат близнак Валентин желанието да помагаш на хора в беда е нещо съвсем естествено. До момента Теодор е направил три нестандартни плувания за благотворителност - в ледени води, само с една ръка и с вързани крака. Този път младежите са решили да помогнат на фондация за жени, болни от рак на гърдата. 

Измежду 400 езера те са избрали около 30, които Теодор да преплува в рамките на месец. Започва на 31 май от Нановското блато и Карлиевото езеро. 

Финалът на кампанията ще бъде на 22 юни на езерото край Русе. Средствата ще се събират в урни, а по-късно ще бъде издадена и енциклопедия за българските езера, която също ще се продава благотворително.

Харесайте ни в страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от Любопитно
fallback