БДЖ пуска парния влак Баба Меца за пътуване между София и Банкя

Цената на билетите за атракционната композиция е 17,50 лева

09.05.2019 | 16:37 Редактор: Бойко Димитров
БДЖ пуска парния влак Баба Меца за пътуване между София и Банкя

На 18 май БДЖ ще предостави възможност за пътуванe с парен локомотив на всички свои клиенти. Емблематичният локомотив № 46.03, известен като Баба Меца ще се движи между София и Банкя с пътническа композиция, за която всеки любител ще има възможност да закупи билет. Ретропътуването се организира съвместно със Столична община район "Банкя" по повод провеждането на фестивала "Уличните артисти". Това съобщиха от железопътното дружество, цитирани от dnes.bg.

Атракционният влак ще тръгне за Банкя от Централна гара в 09:00 часа. В обратното пътуване пък е от 14:30 ч. от гара "Банкя". Ретровлакът ще се движи в състав от шест пътнически вагона, като билетите за тях ще се продават предварително и ще бъдат със задължителна резервация на седящи места. Цената на билета ще бъде 17,50 лв. за пътуване в двете посоки. Децата до 7-годишна възраст пък ще пътуват безплатно.

Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционният влак ще започне утре. Билети могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Снимка: БДЖ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК