Aurus представи четвъртия модел в гамата си

Автомобилът разполага със специален "параден" режим на движение

30.04.2019 | 23:20 Редактор: Ралица Братанова
Aurus представи четвъртия модел в гамата си

Точно 10 дни преди парада на Победата новата руската марка Aurus представи четвъртия модел в гамата си. Това е кабриолет, който се присъединява към седана и лимузината Senat, и минивана Arsenal.

Машината все още не е получила собствено има, като заменя досегашните кабриолети ЗИЛ, които управляващите Русия използваха за участие в празнични събития. Откритата машина е построена на същата платформа като останалите, но нейният пътен просвет е с 20 мм по-нисък.

Кабриолетът са задвижва от хибридна система, включваща 4,4-литров бензинов турбо V8 двигател с 600 к.с. и електромотор. Същият агрегат се използва при лимузината и седана. Той работи в комбинация с 9-степенна автоматична скоростна кутия КАТЕ, руско производство и система за задвижване на четирите колела.

Предната част на автомобила е същата като при седана. Разликите започват след предните стойки. Кабриолетът е с две големи врати, за да може да се улесни достъпа до задната част, както и с мек свалящ се покрив с оригинална конструкция.

Автомобилът разполага със специален "параден" режим на движение, при който скоростта е ограничена на 20 км/ч, а работа на окачването и трансмисията е максимално мека, за да бъде осигурено плавно движение по паветата на Червения площад.

Снимка: Aurus

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК