Винаги по Великден трапезите са пълни с козунаци и варени яйца. Освен това баба и мама са подготвили любимите ви гозби, от които няма как да не опитате. Дори и да спазвате диета, през тези почивни дни трудно ще се удържите да избягвате въглехидратите или глутена. А и все пак е празник, душата си иска нещо вкусно.
Няма нищо лошо да вкусите от всички ястия на масата, но в един момент човек се увлича, няма никаква мярка, а трябва, защото никой не обича тежест в стомаха и други неразположения. По традиция на Великден се приготвя агнешко месо, което е по-тлъсто. Според съвета на диетолозите, хората с проблеми с холестерола трябва да внимават и просто да го опитат, докато останалите може да комбинират едно парче колкото дланта им със зелена салата. По-голямото количество целулоза се отразява добре на перисталтиката и така стомахът не се подува. Марулите се препоръчват през почивните дни. Хем вървят с алкохол, хем не натоварват твърде много храносмилателната система. Добре е да са подправени с пресен чесън, който е богат на витамин С. Вместо олио, препоръчително е да се ползва зехтин, защото дори и да прекалите с обема храна, който поглъщате, ще предотвратите гаденето. Месото също така може да се гарнира със зеленчуци, богати на фибри. Те ще подпомогнат процеса на смилането на храната.
Снимка:Pixabay Още за храненето по Великден четете в Tialoto.bg
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК