fallback

Гърция: Пожарите в Атина са умишлени!

Потвърдените жертви са 83, 60 от пострадалите са в болница

27.07.2018 | 11:41 Автор: Тодор Петров

Гърция разполага със "сериозни улики", че пожарите около Атина са причинени умишлено. Това заяви на пресконференция късно снощи гръцкият министър на гражданската защита Никос Тоскас.

Според спътникови снимки в кратък интервал от време са избухнали 13 пожара край едно от шосетата, водещи западно от столицата Атина. Министърът не разкри повече подробности, за да не пречи на разследването. Освен с улики, сочещи злонамерени действия, разследващите разполагат и със свидетелски показания, съобщават гръцки медии. 

Вчера гръцкият министър на отбраната заяви, че незаконното строителство на къщи сред гората е сред причините за големия брой загинали. Към момента потвърдените жертви са 83. Около 60 от пострадалите все още са в болница, като състоянието на 11 от тях е критично. 

Към момента 25 души се водят за изчезнали. Най-смъртоносните пожари в следвоенната история на Европа бяха последвани от тежки наводнения. Улиците на Атина се превърнаха в реки след поройните дъждове от вчера. Местните хора обвиниха за новата трагедия непочистените канали и запушените шахти.

fallback
Още от Репортажи
fallback