Израел демонстрира как се реагира при аварийно кацане на самолет

100 линейки и 50 пожарни чакаха приземяването на "Боинг 737-400" - собственост на българската чартърна компания

02.07.2019 | 19:00 Редактор: Зорница Костадинова
Израел демонстрира как се реагира при аварийно кацане на самолет

Как се реагира при аварийно кацане на летище демонстрира Израел вчера, когато български самолет се приземи със спукана гума на летището в Тел Авив. 100 линейки и 50 пожарни чакаха кацането на "Боинг 737-400", собственост на българската чартърна компания "Електра еър", чиято гума се взриви още при излитането и имаше сериозни опасения, че машината няма да може да се приземи нормално.

Самолетът изпълнява полет от Кьолн за Тел Авив, когато при излитането едната гума се взривява. Пилотът подава сигнал за инцидент. На борда е имало 152 души. Пасажери описват излитането като много шумно и нестабилно. Въпреки ситуацията хората останали спокойни. 

"Изрaелската страна показа това, което самата тя представлява, изключителен ред, изключителна дисциплина", каза авиоекспертът Ангел Борисов. 

Той допълни, че пилотът има 20-годишен стаж и благодарение на професионализма си, успява да приземи машината безпроблемно. 

Авиоекспертът е категоричен, че не само опитът е определящ, а и това, че в сърцето и душата си, пилотът трябва да бъде пилот. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК