fallback

Разтърсващата история с удавените мигранти: Да се жертваш за семейството си

Дълбоката си тъга за трагичния случай изрази и папа Франциск

27.06.2019 | 14:25 Автор: Юлия Христова

Не стихват реакциите след публикуването на шокиращата снимка на баща и дете мигранти, удавили се на границата между Мексико и Съединените щати. Снощи дълбоката си тъга изрази и папа Франциск. Нестихваща е скръбта и на майката на загиналия мъж.

Неотдавна Роза Рамирез изпраща от дома им в Салвадор сина си, 2-годишната си внучка и нейната майка на дълго планирано пътуване – към бленуваните Съединени щати.

За Оскар Мартинез и дъщеричката му Валерия обаче пътешествието завършва в калните води на Рио Гранде. Според журналистката, заснела трагедията, те достигат до американския бряг. Оскар оставя детето и тръгва да плува обратно, за да помогне на майка ѝ. Малката обаче се хвърля в реката след баща си и двамата са отнесени от силното течение.

Майката на момиченцето Таня Авалос е в шок. Очаква властите да върнат телата на най-близките ѝ в родния Салвадор. Случаят разпали отново дебата за тежката съдба на мигрантите, идващи от Централна Америка.

Доналд Тръмп обвини за смъртта им демократите, които според него блокират реформа на законодателството.

Спорът за мигрантската криза разкъсва и Американския конгрес. Снощи Сенатът отхвърли приетия по-рано от Камарата на представителите законопроект, предлагащ 4.5 милиарда долара за граничните служби и за обновяване на центровете, в които са държани искащите убежище в страната.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от Репортажи
fallback