fallback

Хаосът в Лондон е пълен: Мей без подкрепа за Brexit. Ще подаде ли оставка?

Засега Великобритания напуска ЕС на 12 април

28.03.2019 | 14:10 Автор: Зорница Костадинова

Лондон отново е на кръстопът, след като британските депутати отхвърлиха всички алтернативни варианти за Brexit. Камарата на общините не успя да събере подкрепа за нито един от осемте алтернативи. Вариантите включваха оставане в единния пазар, a за нов референдум получиха най-голяма, но недостатъчна подкрепа от депутатите. 

Британските законодатели обаче подкрепиха отлагането на датата на Brexit за 12 април – нещо, което беше договорено на Европейския съвет в Брюксел миналата седмица, съобщи от Лондон пратеникът на Bulgaria ON AIR Лилия Мустакова. 

Председателят на Камарата на общините Джон Бъркоу отново предупреди, че няма да допусне ново гласуване на споразумението, постигнато от Тереза Мей. 

Според британското законодателство това не може да стане в рамките на сегашната парламентарна сесия, освен ако в споразумението не бъдат внесени съдържателни промени.

Усилията за намиране на подкрепа за сделката на Тереза Мей за Brexit ще продължат и днес с дебати и евентуален трети вот по споразумението, което вече беше отхвърлено с голямо мнозинство от Камарата на общините.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Репортажи
fallback