В Украйна: Киното е напът да влезе в политиката

Комедийният актьор Владимир Зеленски се кандидатира за президент на страната си

27.03.2019 | 22:38 Редактор: Зорница Костадинова
В Украйна: Киното е напът да влезе в политиката

Наред със сегашния държавен глава Петро Порошенко и бившия премиер Юлия Тимошенко, в кандидат-президентската надпревара се включва и неочакван претендент – комедийният актьор Владимир Зеленски.

В популярен украйнски сериал – комедиантът Владимир Зеленски се превъплащава в ролята на президент. А след като прекарва повече от 20 години на екрана, решава, че е време да се впусне в ново приключение. Владимир Зеленски Това...

"Това е съвсем ново лице. Никога не съм бил в политиката. Идвам от един чист бизнес – телевизионният и филмовият", заяви комедиантът. 

За разлика от действителността, където често ставаме свидетели на задкулисие и политически интриги, образът на Зеленски в сериала е точно обратното. Той е безкрайно честен и вместо да прикрива – разкрива корумпираните депутати и бизнесмени. Именно това, актьорът смята да пренесе от снимачната площадка в реалността.  

41-годишният актьор обяви намерението си да се включи в борбата за президетския пост на Нова година. Оттогава кандидатурата му не спира да изненадва всички. 

Той спечели преднина пред сегашния президент Петър Порошенко и опозиционния лидер Юлия Тимошенко. 

"Хората разпознават себе си в мен, защото аз съм отворен – понякога се ядосвам и съм тъжен. Не крия емоциите си пред камерата, не се опитвам да изглеждам като някой друг", заяви Зеленски. 

Подкрепата към него идва в момент, когато гласоподавателите предпочитат да подкрепят непознати за политиката лица, вместо на такива с дългогодишен опит. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК