Предизборен клип в Израел предизвика бурни реакции

С аромат на фашизъм - това е слоганът на видеото

21.03.2019 | 21:30 Редактор: Ралица Братанова
Предизборен клип в Израел предизвика бурни реакции

С аромат на фашизъм - това е слоганът на предизборен видеоклип на партията на чаровната израелска министърка на правосъдието. Видеото предизвика бурни реакции и разбуни духовете в социалните мрежи. 

Под съпровода на нежните звуци на пиано красивата Айелет Шакед се появява във видео, което изглежда като типична реклама на луксозна марка дрехи или парфюм.

Това обаче е далеч от истината. Всъщност клипът е част от предизборната кампания на партията ѝ "Нова десница" и е повече от необичаен.

В края на рекламата на преден план излиза шишенце от парфюм, а на етикета е изписано “Фашизъм”. Шакед не само го използва, но и заявява: 

“За мен мирише на демокрация”. Идеята е повече от смела за политическа партия, но видеото бързо набра популярност и предизвика бурни реакции.

Айелет Шакед е известна с крайнодесните си възгледи и често е критикувана от своите опоненти. Някои от убежденията ѝ дори са категоризирани като яростно националистически и клонящи към фашизъм.

Очевидно целта на екипът ѝ е била да иронизира тези обвинения. Вместо това обаче критици използваха възможността да посочат, че видеото е гледано и от хора, извън Израел, които не разбират езика, но знаят значението на думата фашизъм. А оттам логично идва и объркването в посланието. 

Изборите в Израел ще са на девети април. Предизборната битка обаче е в разгара си и те използват всевъзможни начини, за да привлекат вниманието на гласоподавателите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК