Южна Европа страда от лошото време, потоп в Крит взе жертва

Бурята отнесе 111-годишен мост, властите предупреждават жителите и гостите да бъдат бдителни

26.02.2019 | 16:36 Редактор: Иван Берберов
Южна Европа страда от лошото време, потоп в Крит взе жертва

Цяла Южна Европа е засегната от лошо време. Потоп на гръцкия остров Крит. Резултатът е една жертва и сериозни разрушения по пътната инфраструктураната на острова.

Заради лошото време гръцкото правителство обяви извънредно положение в префектура Ханя на Крит, както и в още пет префектури в Северна Гърция. 

Отнесен е и 111-годишен исторически мост. Властите издадоха предупреждение за опасно време и призоваха жителите да бъдат бдителни.

Лошото време създава сериозни проблеми и в Централна Италия. Бурните ветрове са причинили щети на десетки къщи. Редица автомобили бяха премазани от паднали дървета. В Република Малта пък заваля дъж от риби.

Стотици морски обитатели бяха изхвърлени на брега от ураганните ветрове. Мнозина успяха да се възползват от този дар на лошото време и "наловиха“ и си устроиха риболов на крайбрежието

На брега на река Ниагара в Канада беше наблюдавано необичайно природно явление. През уикенда силните ветрове със скорост създадоха ледено цунами. 

Огромно количество ледени късове бяха изтласкани на брега край един от основните пътища в Националния парк, което наложи затварянето му за няколко часа.

Лошото време засегна голяма част от Отава като остави близо 30 хиляди домакинства без ток.

Харесайте ни във Facebook ТУК