fallback

ЦГМ: Зелената зона се разширява с 6500 допълнителни паркоместа

Румяна Милова обясни, че предстоят и ремонти на тротоари

01.11.2018 | 10:49 Автор: Ивайло Николов

Разширяват зелената зона в София в четири района – "Оборище", "Възраждане", "Красно село" и "Лозенец". Разширяването на зелената зона включва и местата за паркиране пред блокове, на които до сега хората са оставяли колите си безплатно. Цената на зелената зона остава без промяна - 1 лв. на час, а хората които живеят там, вече трябва да са закупили винетен стикер на стойност 100 лв. за година.

Новите платени места за паркиране ще бъдат около 6500. Това обясни Румяна Милова пред камерата на Bulgaria ON AIR, началник на Дирекция "Паркиране и мобилност" в Центъра за градска мобилност в столицата. 

"На някой места домуващите настояваха да има допълнителни паркоместа, за да има къде да паркират близо до дома си. В тези райони ще паркират най-вече домуващи, а приходите ще са основно от винетките", каза тя в ефира на "България сутрин".

Румяна Милова припомни, че от днес влизат в сила новите правила за паркиране в разширения обхват на зелената зона в София, но обясни, че все още гражданите няма да бъдат глобявани, а активният контрол ще започне от понеделник. 

Тя обясни, че всички, които живеят в новите части на зелената зона имат време все още да подадат заявление за стикер, но поясни, че в последните дни са подадедни стотици такива.

"От тази година СОС ни възложи една допълнителна дейност, част от приходите от зоните да бъдат влагани за ремонт на тротоарите", допълни още Румяна Милова.

Тя каза още, че до дни ще започне първата такава реконструкция, която ще бъде в район "Възраждане".

Вижте още във видеото.

 

fallback
Още от Репортажи
fallback