СДВР ще организира изнасянето на столичани от града по празниците

Според полицаите невниманието на водачите, пътната обстановка и натовареността на трафика са причините за последните пътни инциденти

13.12.2017 | 08:17 Редактор: Ивайло Николов
СДВР ще организира изнасянето на столичани от града по празниците

Трафикът в София винаги е натоварен в периода на учебната година, а мерките, които предприемат пътните полицаи в столицата, са свързани с неправилното паркиране, проверки за употребили алкохол и наркотици водачи, и неправоспособности.

"Водачите са готови за движение през зимата. Малка част от наказаните са за техническа неизправност, която да пречи да се движат водачите в зимни условия. Голяма част от констатираните наказанията са за употреба на алкохол и непоставяне на предпазен колан", обясни инспектор Николай Крушарски от СДВР пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров. 

В сутрешния блок "България сутрин" инспектор Крушарски подчерта още, че на територията на София в последните седмици няма загинали. Той обясни, че когато в столицата вали дъжд или сняг водачите стават невнимателни и не се съобразяват с пътната обстановка. Това от своя страна води до множество пътни инциденти.

"В тези периоди се увеличават пътните инциденти с една втора. През последните две седмици бройката на инцидентите е между 350 и 450.", коментира още инспектор Крушарски. 

Той напомни на водачите да подготвят автомобила си за движение в зимни условия, да спазват дистанция при движение и ограниченията на скоростта.

По традиция от столичните пътни полицаи ще регулират и подпомагат движението през натоварените дни в началото и края на празниците. 

Вижте видеото с целия разговор