fallback

Чевермета посрещат студентите във Велико Търново

Старата столица е популярна дестинация сред кандидат-висшистите за днешния празник

08.12.2017 | 09:25 Автор: Ивайло Николов

Велико Търново е популярна дестинация за 8 декември и много студенти от различни градове на България посещават старата столица за празника. Причината за интереса им е комбинацията от нощен живот и исторически забележителности. 

Лазар Чамърков, при когото вече са отседнали студенти за празника, обяви, че записванията за празника са започнали още преди два месеца.

"Велико Търново е изключително популярна дестинация за 8 декември, тъй като освен туристическата част на града може да се види и нощния живот, който е много разнообразен", каза Чамърков пред репортера на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

В "България сутрин" Мила, която е студентка и вече е във Велико Търново за празника, сподели своите планове за вечерта. В тях влиза празнуване в къщата, в която са отседнали с нейни колеги, а след това и дискотека.

Във връзка с празника на студентите и очаквания засилен трафик, по всички невралгични точки на страната ще има засилено полицейско присъствие. Във Велико Търново охраната в клубовете и заведенията е увеличена двойно.

 

fallback
Още от Репортажи
fallback