Какви са ползите от йогата и как тя може да се превърне в начин на живот?

В 39 града и 3 села в България ще отбележат Международния ден на практиката

14.06.2019 | 08:20 Редактор: Ралица Братанова
Какви са ползите от йогата и как тя може да се превърне в начин на живот?

Международният ден на йогата през 2019 г. ще се празнува в 39 града и 3 села в България. В него ще се включат едни от най-добрите български и чуждестранни учители, които ще демонстрират практики при отворени врати за всички заинтересовани. Събитието започва на 16 юни от 10:00 часа в Националния дворец на културата. 

Всички учители са сертифицирани и специално подбрани. Очаква се събитието да се посети и от посланика на Индия. 

Пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на Българската федерация по йога Анна Бакалова обясни, че идеята на събитието е повече хора да се запознаят с практиките, а тези, които вече са запознати, да се усъвършенстват.

огата не е само в студиото, но е и начин на живот", заяви Анна Бакалова.

В България има два вида образование, свързано с този вид спорт. Единият се нарича следдипломна квалификация по йога и представлява 650 присъствени часа и над 1000 домашни занимания. Преподават се и предмети като анатомия, физиология и биохимия. От 2 години в НСА има и висше образование по йога. 

"Целта е НСА да ни подготви по-дълбоко за това ние да познаваме тялото, частите и психологията му, за да бъдем възможно най-полезни на нашите практиканти", сподели студентката Олга Божкова в "България сутрин".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК