fallback

Кинозвездата Джон Траволта става на 65 години!

Актьорската му кариера не е безпрепятствена - от Бродуей до загуба на дете

18.02.2019 | 19:45 Автор: Иван Берберов

Днес американският актьор Джон Траволта навършва 65 години. За успехите и паденията в живота на една от най-запомнящите се холивудски звезди разказва Яна Червенкова.

Брилянтен актьор, невероятен певец и танцьор – вече близо половин век Джон Траволта радва почитателите на киното със своите превъплъщения. Още на 16 години той напуска училище, за да преследва актьорската си мечта и малко по-късно започва работа на Бродуей. 

Любовта към актьорското майсторство наследява от майка си, която се изявява като актриса преди да стане учителка. Звездата му изгрява през 70-те години на миналия век с ролите в "Треска в събота вечер" и незабравимият "Брилянтин".

През 1994 година става част от лентата "Криминале", режисирана и написана от Куентин Тарантино. Филмът печели голям брой почитатели. Една от сцените между Джон и Ума Търман се превръща в една от най-емблематичните в историята на киното.

Актьорът се радва на широка популярност, но понася и сериозни критики. Основната причина е увлечението му по Сциентологията. Религиозните му вярвания не пречат на успешната му кариера. Номиниран е два пъти за "Оскар" и печели две награда "Златен глобус". 

Въпреки блясъка и постиженията, личният живот на Траволта е белязан от най-голямата трагедия – загубата на дете. През 2009 г. синът му Джет умира на 16 години след внезапен пристъп, докато семейството е на почивка на Бахамските острови. 

Трагедията силно разтърсва актьора. Той обаче не се отказва от страстта си към киното и през 2016 г. получава и "Еми" за участието си в минисериала "Американска криминална история".

Харесайте ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Репортажи
fallback