Русенската прокуратура се зае с опасно кръстовище на пътя Русе-Варна

Мястото е с висока концентрация на катастрофи и интензивен трафик

11.02.2019 | 18:49 Редактор: Ралица Братанова
Русенската прокуратура се зае с опасно кръстовище на пътя Русе-Варна

Прокуратурата в Русе се зае с опасно кръстовище на пътя Русе-Варна. Мястото е с висока концентрация на катастрофи и интензивен трафик, особено през лятото, защото се ползва от румънците, пътуващи към морските ни курорти.

Проблемът обедини по безпрецедентен начин всички институции, които имат отношение към пътната безопасност в региона.

Тодор Тодоров минава всеки ден по няколко пъти през кръстовището, тъй като работи в близост до него. Редовно става свидетел на пътни инциденти. 

"Опасно е кръстовището, трябва да се вземат наистина мерки, защото всеки месец една-две катастрофи стават задължително тук. Особено, когато има мъгла, е абсолютно рисково да се пътува", сподели пред Bulgaria ON AIR той.

Участъкът е натоварен, тъй като пътят Русе-Варна се пресича с направленията за Кубрат и за един от големите хипермаркети. За да се сложи край на тежките инциденти, от прокуратурата събраха на място всички институции. 

Кардиналното решение е да се направи кръгово кръстовище – каквото искат и шофьорите. Докато институциите търсят варианти за финансирането му, на първо време ще се постави т.нар. шумна маркировка, която да ограничи скоростта.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.