Жителите на Видин излизат на протест заради забавено строителство на магистрала до града

Сроковете по графика не се спазват, а забавянето е с повече от 8 месеца

27.01.2019 | 12:45 Редактор: Ралица Братанова
Жителите на Видин излизат на протест заради забавено строителство на магистрала до града

Жители на Видин излязоха на протест днес. Недоволстовто им е предизвикано от забавянето на строителството на магистрала до града. 

Сроковете по графика за изграждане на пътя Видин-Ботевград, за които има решение на Министерски съвет от март миналата година, не се спазват, а забавянето е с повече от 8 месеца. Протестиращите настояват виновните да понесат отговорност. Според тях това е кметът на Видин. По тази причина преди минути протестиращите се отправиха към дома му.

Преди година отново на протест жителите на дунавския град поискаха ясни срокове и график за изграждане на магистрала до столицата. Тогава правителството даде зелена светлина на проекта, но няколко месеца по-късно процедурите спряха.

Причината според протестиращите е, че кметът отказал да промени общия устройствен план в участъка, където ще минава магистралата.

Кметът обясни, че причината за забавянето е съвсем различна. Общината чакала изменение на закона, която позволява на Минстерството само да променя Общите устройствени планове. 

"Ако това нещо е можело да бъде осъществено, щеше да има такъв случай в практиката в страната. Такъв случай - няма", категоричен е кметът.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.