fallback

Признаха Секай Мори за дъщеря на Наим Сюлейманоглу

Участничките в битката за подялба на наследството на починалия спортист стават 4

02.01.2019 | 14:12 Автор: Иван Берберов

Вече официално - японката Секай Мори беше призната за дъщеря на покойния щангист Наим Сюлейманоглу. Това стана възможно, след като двете законни дъщери на спортната легенда с български корени, се отказаха да обжалват съдебното решение, с което Мори беше обявена за негова дъщеря.

Преди година Секай Мори заведе дело в съда в Истанбул, с искане да бъде призната за дъщеря на трикратния олимпийски шампион, който почина от кръвоизлив в мозъка на 18 ноември 2017 година. 

През юли тази година тялото на родения в България щангист беше ексхумирано, за да се вземе ДНК проба. Въз основа на направения анализ, който показа 99,99 процента съвпадение, през октомври съдът призна Мори за дъщеря на Сюлейманоглу. 

Двете му дъщери Езин и Сезин, които са от законния брак на щангиста, обаче бяха категорични, че ще обжалват решението на по-висша инстанция и няма да приемат Секай за своя сестра. 

Явно момичетата са се отказали от намерението си и сега наследството на Сюлейманоглу ще бъде разделено на 4, тъй като спортистът има още една незаконна дъщеря, която живее с майка си в Анкара.

fallback
Още от Репортажи
fallback