fallback

Заря, спектакли, наздравици - как светът се готви за Новата година

И тази година се очакват милиони празнуващи да се съберат на Таймс Скуеър

31.12.2018 | 14:00 Автор: Иван Берберов

Светът се подготвя за грандиозно посрещане на 2019 година. В редица страни празничната вечер ще бъде съпроводена от ослепителни пиротехнически ефекти.

Тържества и рекордното количество пиротехника – така жителите най-големия град в Австралия – Сидни, ще посрещнат Нова година. В продължение на 12 минути небето над града ще бъде озарено от повече от 100,000 фойерверки с различни ефекти.

Грандиозното шоу ще струва повече от 5 милиона долара. Очаква се то да бъде наблюдавано от над 1 милион зрители, които вече заемат своите места, за да могат да се насладят на програмата. 

Зарята ще включва и 3D фигури. И тази година хоризонтът над Хонконг ще бъде осветен в най-различни цветове. Шоуто традиционно се организира на пристанище "Виктория" и е едно от най-впечатляващите в света. 

На Таймс Скуеър тече последна подготовка за празничната вечер. Организаторите на събитието тестваха емблематичната кристална топка. Тя е кулминацията на шоуто, а тази година символизира свободата на словото. Близо 1 милион души ще гледат как топката се спуска в полунощ. 

Всяка година в навечерието на 31-ви декември, хиляди хора посрещат новото начало на Таймс Скуеър. А милиони светлини и фойерверки придават на празника друго измерение.

fallback
Още от Репортажи
fallback