fallback

Грешникът, който позна смирението

Людмил Недев – животът на колела, но с протеза

27.12.2018 | 18:00 Автор: Василена Василева

Една известна мисъл гласи, че „ който не е преминал през Ада на собствените си страсти, никога не може да ги преодолее. „ А, успее ли – открива истинската същност на свободата.

Хората често асоцират моторите именно с чувството да си свободен. Тази история обаче е малко по-различна...

Людмил Недев е на 46 години. През последните месеци той често можеше да бъде видян на десетките протести, които се проведоха в столицата. И няма как да остане незабелязан, защото мястото на левия му крак е заето от протеза.

През 2004г. Людмил претърпява пътен инцидент, който променя живота му. На 2-ри юни той излиза с мотора си, но предимството му е отнето от млад шофьор на Жигула.

"И двамата бяхме видновни тогава. Той ме засече, но аз бях без категория. Нямах място на пътя тогава" - казва Людмил. След катастрофата кракът му е смлян  и много здравни специалист му казват, че ще се наложи ампутация.  

Той обаче не се предава . Следват три нелеки години,  22 операции и много болки в  опит кракът му да бъде спасен.Това обаче така и не се случва и се налага ампутация.

"Най-трудно ми беше да кажа на семейството ми, какъв е изходът от ситуацията.“ - споделя Людмил, който е  категоричен, че ако времето можеше да се върне, никога не би се качил на мотор без категория.

Инцидентът променя живота му, не се променя обаче едно – любовта му към мотоциклетите. Днес той кара активно мотора си,  макар и с  протеза и разказва на много млади мотористи през какво е преминал.

И благодари на Господ за всеки един ден, защото той е  доказателството, че „всеки светец има минало, а всеки грешник – бъдеще“

Повече, вижте  в репортажа на Божила Симова, Виктор Петров и Мирослав Димов

fallback
Още от Репортажи
fallback