fallback

5 нови метростанции ще са готови до септември 2019 г.

Третият лъч ще обслужва 170 000 души

19.12.2018 | 18:52 Автор: Василена Василева

Общо 5 метростанции по линията в отсечката между бул. "Владимир Вазов" и кв. "Красно село" ще бъдат готови до септември 2019 г. Останалата част от лъча, стигащ до "Горна баня", ще бъде завършена в началото на 2020 г. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова след като инспектира строителството на 2 от метростанциите от Линия 3 на метрото заедно с транспортния министър и шефа на "Метрополитен". 

Инспекцията започна от метростанцията на кръстовището на бул. "България" и бул. "Ив. Гешов", която е част от първия участък с готов релсов път. Трасето по двете метростанции беше инспектирано с работна дрезина. 

От станцията на Красно село до Орлов мост ще се стига за 7-8 минути. В началото на 2020 г. ще са готови спирките на подземния транспорт от "Овча купел" до Околовръстния път при "Горна баня". 

Предвижда се на крайната станция на спирката при Горна Баня да има буферен паркинг. Третият метродиаметър ще може да обслужва около 170 хил. души. 

Очаква се около 90 хил. тона вредни емисии във въздуха годишно да бъдат спестявани след пускането на третата линия метрото. 

fallback
Още от Репортажи
fallback