Социална кухня отвори врати в двора на столичен храм

В благородната инициатива се включиха омбудсманът Мая Манолова и златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика

17.12.2018 | 18:30 Редактор: Велислав Филипов
Социална кухня отвори врати в двора на столичен храм

В студеното време социална кухня отвори врати в двора на православен храм "Св. Св. Кирил и Методий“ в София. В благородната инициатива се включиха омбудсманът Мая Манолова и златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика. Те дариха топъл обяд на хора в нужда.

Топлият обяд в студените зимни дни зарадва мнозина изпаднали в нужда и социална нищета. Сред тях е и 68-годишната Цветанка. В продължение на 38 години работи в детска градина и се грижи за най-малките, сега тя има нужда от помощ в мразовитото време. Трудният живот и немотията я карат да потърси топла храна. 

В плен на своята съдба, нужда от топъл обяд, подаден от хора с добри сърца, има и Богомил. Разказва, че през зимните дни всекидневно посещава местата, на които се раздава топла храна, а празниците ще посрещне с приятели.

Кампанията е организирана с подкрепата на БЧК, Негово Светейшество патриарх Неофит и омбудсманът Мая Манолова. Зад благородната кауза застават и златните момичета със златни сърца от ансамбъла по художествена гимнастика.

Социалната кухня ще е отворена до Великден. Така всеки изпаднал в нужда може да се наслади на топъл обяд, дарен от добри хора и да стопли душата си в уютно изградено пространство в двора на храма.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)