fallback

Снегорините са свършили работата си – изненади няма, отбелязаха от АПИ

Столицата е изчистена, маршрутите на градския транспорт и главните улици са обработени против заледяване, поясни Фандъкова

19.11.2018 | 08:54 Автор: Иван Берберов

Обявен е жълт код за сняг и дъжд в цяла България днес. Преди обяд валежи, предимно от сняг, ще има в западната половина на страната. На места там вече се образува снежна покривка. 

В източната част валежите ще са от дъжд. В Северна България е възможно да се образуват поледици. Още преди обяд от югозапад валежите ще отслабват до вечерта и ще спрат. 

"Пътната обстановка е нормална. Единственото ограничение е на Троянския проход за камиони. Всички настилки са обработени. Поддържащите фирми се справиха. Най-много сняг има в Плевенско и по проходите. Тази сутрин по пътищата има близо 700 снегорини, от предвидени 3000. Те свършиха работата си“, подчерта директорът на "Поддръжка на пътищата" към АПИ инж. Михаил Рашков. 

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Даяна Георгиева той отбеляза, че шофьорите трябва да се съобразяват със зимните условия – това ще рече телефони, гориво, протектори на гумите, вериги – нормалните неща при път в зимно време. 

София е почистена от снега. Всички снегопочистващи машини са били на терен тази нощ в столицата. Пътните платна, по които се движи градският транспорт и главните улици са обработени със смеси против заледяване, отбеляза кметът на столицата Йорданка Фандъкова. 

 

fallback
Още от Репортажи
fallback