Нелепо: Нападнатият от сириец в София не може да заведе дело

Случаят е квалифициран като хулиганска проява и протокол няма

12.10.2018 | 20:00 Редактор:
Нелепо: Нападнатият от сириец в София не може да заведе дело
Нелепо: Нападнатият от сириец в София не може да заведе дело

Преди две седмици Николай Ценков е нападнат на кръстовище в столицата и при самоотбрана удря 40-годишен сириец. Оказва се, че заради бюрократични спънки Николай не може да заведе дело срещу нападателя си. 

Сириецът засича с джип Николай Ценков, който пътува в автомобила си със съпругата и 8-месечното им бебе. Младият шофьор прави всичко възможно да избегне физически сблъсък, но буквално е изваден от колата. Следва размяна на удари. При падането нападателят наранява главата си и е откаран в "Пирогов", а Николай е привлечен като обвиняем. 

За да заведе контрадело срещу сириеца и да получи обезщетение за ударената кола, той трябва да изиска от полицията протокола от инцидента. Това обаче се оказва невъзможно. Причината - случаят е квалифициран като хулиганска проява и протокол няма. 

Междувременно от "Пирогов" заявиха, че състоянието на 40-годишния мъж е стабилно и той вече е изписан от лечебното заведение.

Вижте повече във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Николай Кожухаров
преди 5 години
Прави ми впечатление, че за пореден път публикувате статия по правни въпроси, без да проучите казуса от правна страна. Няма пречка да се предяви грждански иск без протокол за ПТП. Това е само едно от доказателствата, чрез които може да се установи настъпването на ПТП и механизма му. Сигнализирай за неуместен коментар