Секс скандалът около номинацията на Тръмп за върховен съдия се разраства

Жената, обвинила кандидата Брет Кавано в сексуално посегателство, се съгласи да свидетелства пред Сената

23.09.2018 | 17:44 Редактор: Велислав Филипов
Секс скандалът около номинацията на Тръмп за върховен съдия се разраства

Скандалът около номинацията на Доналд Тръмп за върховен съдия се разраства. Жената, обвинила кандидата Брет Кавано в сексуално посегателство, се съгласи да свидетелства пред Сената. Това се очаква да стане още следващата седмица.

Доктор Кристин Блейзи Форд твърди, че Брет Кавано се е опитал да я изнасили на тийнейджърски купон през 1982 година. Преподавателката в университета дори призова за разследване на ФБР. Съдията обаче отрича. 

Номиниралият го – президентът Доналд Тръмп, обвини Кристин Блейзи в лъжа и заговори за "атака, организирана от радикално леви политици“. 

Протестиращи влязоха в Сената, за да подкрепят разказа на Кристин Блейзи и да потърсят сметка от Комисията по правосъдието. Заради скандала гласуването на номинацията на Брет КАвано за върховен съдия беше отложено. 

Още преди избухването на скандала, номинацията на Брет Кавано предизвикваше полемики. Той е известен с изключително консервативните си възгледи, особено по въпросите за абортите и контрацепцията. Обвиненията в сексуално посегателство заплашват да забавят гласуването на кандидатурата му след междинните избори през ноември. Нещо, което управляващите републиканци със сигурност искат да избегнат.