fallback

Източиха 300 декара язовир в Димитровградско... измряла е 15 т риба

Водоемът "Прогрес" е бил изпуснат до дъно преди седмица, а сигнал е бил подаден на тел. 112

05.09.2018 | 14:38 Автор: Велислав Филипов

Източиха 300 декара язовир в димитровградското село Горски извор до дъно. Измряла е над 15 тона риба, която по указания на Агенцията по храните е била загробена. От Община Димитровград обясниха, че водоемът е бил отдаден на концесия през 2011 г., която обаче е прекратена в началото на тази година, заради неизплатени вземания. Според агенцията извършител на престъплението е бившият наемател.

Язовир “Прогрес”, който се намира между димитровградските села Горски извор и Добрич, е бил изпуснат до дъно преди седмица. Сигнал за случилото бил подаден на тел. 112.

Намерени са тонове измряла риба под язовирната стена. Вътре във водоема е хванат мъж с лодка, който бил събрал близо 100 кг от полумъртва риба. Съставен му е акт.

От Община Димитровград съобщиха, че язовирът е бил отдаден под наем през 2011 година на фирмата "ЕФ-Комерс" ЕООД. В един момент обаче собственикът спрял да плаща наема и натрупал задължения в размер на 18 900 лева, заради което договорът му е бил прекратен в началото на тази година. 

От администрацията обясниха, че са уведомили Агенцията по храните и всички заинтересовани институции. По случая се водят следствени действия.

fallback
Още от Репортажи
fallback