"Камикадзе" - безскрупулният нов албум на Еминем

Рапърът влиза във война с голяма част от по-младите си колеги

04.09.2018 | 23:22 Редактор:
"Камикадзе" - безскрупулният нов албум на Еминем

Еминем с изненадващ нов албум, който буквално разтърси света. Критиците го определят като безскрупулен, но може би най-добрият в творчеството на американеца. 

"Просто ще запиша първото, което ми хрумне и ще видя накъде ще ме отведе", така започва неочакваният нов албум на скандалния рапър от Детройт – Еминем. Без предупреждение, Маршъл Метърс шокира музикалния пазар с новия си проект, а отзвукът от него може да се сравни само с цунами. 

В "Камикадзе" Еминем влиза в открита война с голяма част от по-младите си колеги. Напада и канадската звезда Дрейк. А към Машин Гън Кели, който наскоро заяви, че 16-годишната дъщеря на Еминем била "секси", е безмилостен. Най-масово възмущение обаче предизвика хомофобската лексика в едно от парчетата. Обидните изрази присъстват и в ранното творчество на Еминем, но рапърът вече не минава за млад и неразумен. И не всичко му се прощава. 

Дори Доналд Тръмп не е в безопасност – Еминем нарича американския президент "зла змия" и "агент Оранжев". Коментар от държавния глава все още няма. През 2004 година Тръмп заяви, че ако Еминем се кандидатира за президент, той ще гласува за него. 

С новия си албум Еминем настъпи мнозина, но посланието му е пределно ясно – той се завръща по-скандален отвсякога. А "Камикадзе" е на път да стане част от музикалната история като поредния албум на белия рапър от Детройт, който ще превземе класациите.