Арета Франклин беше изпратена в последния си път в златен ковчег и дизайнерски тоалети

Стотици присъстваха на траурната церемония в Детройт

01.09.2018 | 14:54 Редактор: Ивайло Николов
Арета Франклин беше изпратена в последния си път в златен ковчег и дизайнерски тоалети

Светът се сбогува с кралицата на соул музиката Арета Франклин. Стотици се събраха на траурната церемония в Детройт. Кралицата на соул музиката беше изпратена и в последния си път точно като истинска кралица.

Тялото и беше положено в златен ковчег и облечено в тоалети, дело на едни от най-известните дизайнери. Сред присъстващите опечалени бяха редица световни знаменитости. Почит към певицата с неповторим глас отдаде американският президент Бил Клинтън. 

На церемонията се откроиха и музикантите Стиви Уондър, Фейт Хил и Ариана Гранде. Венци и букети бяха изпратени от Барбара Стрейзанд, Елтън Джон, Марая Кери.

А пред църкавата бяха подредени 100 розови кадилака в знак на почит. Арета Франклин почина на 76-годишна възраст. Тя е един от най-продаваните музикални изпълнители за всички времена. 

Нейните албуми имат над 75 милиона продажби в света. Певицата с неповторим глас е 18 пъти носител на наградата "Грами". Тя стана първата жена, включена в Залата на славата на рокендрола. През 2005 година Франклин е наградена от президента Джордж Буш с президентския Медал на свободата - най-високата награда за американски гражданин. През 2008 година списание "Роулинг Стоун" я обяви за най-великата певица в историята.