fallback

Няма да са нужни операции за лекарката, която падна от 7-мия етаж в "Люлин"

Преди точно 33 дни д-р Ирена Иванова е приета по спешност в шоковата зала на централната реанимация в "Пирогов"

22.08.2018 | 14:41 Автор: Велислав Филипов

Добра новина за възстановяването на младата лекарка, която падна от 7-мия етаж на жилищен блок в София. Състоянието на д-р Ирена Иванова все още не позволява тя да бъде изписана, но животоспасяващи операции повече няма да ѝ бъдат необходими.

Преди точно 33 дни д-р Ирена Иванова е приета по спешност в шоковата зала на централната реанимация в "Пирогов". След падането от 7-мия етаж на жилищен блок в квартал "Люлин“, тя е на прага на смъртта, а медиците обясняват, че травмите от падането се сравнят с тези, които човек би получил при удар в стена със скорост около 100 км/ч. 

Следват над 12 животоспасяващи интервенции, а десетки граждани лично дойдоха до "Пирогов“, за да дарят кръв за младата лекарка. От болницата заявиха, че състоянието ѝ вече е стабилно, но ще остане в реанимацията още, за да е под най-добрите грижи денонощно.  

От "Пирогов“ заявиха още, че работят с най-съвременни методи на лечение в сферата на ортопедията, само благодарение на които д-р Иванова е стабилизирана. И признаха – подобни техники все още са непознати в малките болници, където често липсва и апаратура.

fallback
Още от Репортажи
fallback