fallback

Младежи с ДЦП се учат да ходят в басейн - историята на Светлозар

Фондация "Александър Русев" събра пари за лифт, който да спуска децата във водата

15.08.2018 | 21:49 Автор: Иван Берберов

Представяме ви Светлозар, който е с диагноза детска церебрална парализа. Светльо иска да проходи, а по пътя към самостоятелността му помага Илиян Русев (Скури) - треньор по плуване.

18-годишният Светльо е претърпял три операции – за разкрач и на сухожилията на двата крака. Придвижването за Светльо е изпитание. Осъществява се с помощта на патерици. Баба му е неотлъчно до него от деня на раждането му. Преди година жената научава за дейността на фондация "Александър Русев". 

Момчето посещава занятията на Скури със желание и именно в плуването вижда надежда за възстановяването си. През последните месеци фондация "Александър Русев" събираше средства за портативен лифт, с който деца като Светльо да бъдат спускани в басейна. 

Част от сумата за изработване на съоръжението беше събрана на благотворителен концерт, организиран от "Гейм Спорт Център". Младо семейство дари остатъка от средствата и месец по-късно лифтът е вече факт. 

Портативният лифт е една крачка, която доближава Фондацията към голямата мечта на Александър Русев, а именно изграждането на водно рехабилитационен център.

fallback
Още от Репортажи
fallback