Няма стига - студът пристига... Поне за 5 столични квартала

Вижте къде няма да има топла вода, поради профилактиката на "Топлофикация София"

15.08.2018 | 19:50 Редактор: Иван Берберов
Няма стига - студът пристига... Поне за 5 столични квартала

Пет столични квартала остават без топла вода от днес до 26 август. Причината – профилактика. Част от тях обаче помнят тежката авария от началото на миналата година, която остави жителите на десетки квартали без топло по време на най-студените дни в годината.

През следващите десет дни кварталите "Младост" 1, "Дървеница", "Мусагеница", "Студентски град" и "Витоша" ще са без топла вода. Михаела Хаджиева помни кризата от миналата година и не иска да я изживява наново.

Семейството на Михаела вече е свикнало с топленето на вода. Всичко започва през ноември 2016 г., когато тежка авария оставя на студено 20 квартала в София и десетки хиляди абонати на "Топлофикация". 

Осем квартала са без топло и на 11 декември, и отново - на 21 в дните преди Коледните празници. На студено започва и новата 2017 година. В началото на февруари десетки хиляди домакинства са без топла вода – заради токов удар.

Без топло остават и пациентите в болница "Св. Анна".  Година по-късно Георги Беловски, шеф на "Топлофикация" подава оставка по лични причини. Голямата авария става повод за политически скандали, сигнали в прокуратурата, извинения към столичани.

Въпреки това, 2017 г. остава студена и през лятото. През април от "Топлофикация-София" обявяват, че започват мащабен ремонт на амортизираните съоръжения. И топлата вода спира през юли, и през август.

Следва обещание, че ремонтът ще осигури трайно топлоподаване на жителите на засегнатите квартали. А днес от "Топлофикация София" отговарят. че се извършва профилактика, която е задължителна преди началото на отоплителния сезон и няма общо с авариите от миналата година.