fallback

САЩ: Двама мъже подготвяли деца за масови убийци - арестуваха ги!

По-рано полицията в Ню Мексико откри зарита каравана с 11 деца и 3 жени, които били пазени от въоръжена охрана

09.08.2018 | 23:15 Автор: Иван Берберов

Повдигнаха обвинения на двама мъже в Съединените щати, подготвяли непълнолетни за масови убийства в училища. Миналата седмица полицията в щата Ню Мексико спаси 11 деца на възраст от 1 до 15 години, открити в изолиран лагер в пустинята, живеещи при ужасяващи условия.

Предполага се, че арестуваните двама мъже са обучавали децата да откриват стрелба в училища. Те са обвинени в насилие над малолетни. 

И двамата са класифицирани като "мюсюлмански екстремисти". Единият от тях е баща на 3-годишно момче, което изчезнало от дома си близо до Атланта преди месеци. Издирването му довело до откриването на лагера. 

Мъжът отвел там сина си и го обучавал да стреля с пушка. В лагера са открити тленните останки на детето. Разследването за смъртта му продължава. Още един мъж е арестуван, както и три жени, за които се смята, че са майки на 11-те деца. 

Преди няколко дни полицаи нахлули в мизерното, но добре укрепено убежище, издигнато незаконно в частен имот край селцето Амалия, Ню Мексико и се натъкнали на ужасяващата гледка. 

Във вкопана в земята каравана, покрита с найлон – без ток, без течаща вода и без канализация, били открити 11 деца – мръсни, гладни, без обувки и облечени в дрипи. 

Според униформените всички приличали на бежанци от третия свят.

fallback
Още от Репортажи
fallback