Германия: Осъдиха майка, която продала детето си на педофил!

9-годишният ѝ син е бил жертва на сексуално насилие и в семейството си

07.08.2018 | 18:46 Редактор: Ивайло Николов
Германия: Осъдиха майка, която продала детето си на педофил!

Шокираща история разтърси Германия. Майка, която продаде детето си на педофил, получи присъда от 12 години и половина. В затвора влезе и мъжът, с когото живеела. Малтретираното дете е едва на девет години.

Преди да продадат момчето онлайн, майка му, 48-годишната Берин Таха, и доведеният му баща, 39-годишния Кристиян Лаис, също са упражнявали сексуално насилие върху него в рамките на поне две години. Детето, обаче, не е единствената им жертва. Семейната двойка е блудствала и с тригодишно момиченце.

Съдебното дело по казуса започна през юни във Фрайбург. Сега, майката и нейният партньор са намерени за виновни по всички обвинения - в изнасилване, сексуално насилие над дете, принудителна проституция и разпространение на детска порнография.

9-годишното продадено дете вече е под грижите на приемно семейство. А медиите в Германия остро разкритикуваха реакцията на властите по случая, след като стана ясно, че социалните служби са отнемали от детето и преди, но впоследствие са го върнали обратно на двойката.

По-рано, съдът осъди и испанец на десет години затвор за многократна сексуална злоупотреба с детето. Към петима други мъже също са повдигнати обвинения. За продажбата е използвана така наречената "тъмна мрежа", която е част от интернет пространството и е достъпна само през специално създадени за целта браузъри. Макар и понятието да означава просто мрежа, недостъпна за класическите онлайн търсачки, доста често "тъмната мрежа" се използва за незаконни дейности, като продажбата на наркотици и оръжие, услугите на наемни убийци, разпространението на кадри с педофилия или малтретирането на хора и други.